sreda, 22. april 2015

Jogurtov biskvit s sadjem


JOGURTOV BISKVIT S SADJEM

Ugotovile smo, da nam gredo biskviti na jogurtove lončke kar dobro od rok, zato smo se tokrat odločile za bolj sadno varianto. Preverite, poskusite, obljubimo ne bo vam žal ...

SESTAVINE:
  • 1 jogurtov lonček jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 jogurtov lonček sladkorja v prahu
  • 0,5 jogurtovega lončka olja
  • 2 jajci
  • 1 vanili sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čajna žlička ruma (lahko izpustite)
  • sveže sadje ali sadje iz konzerve


PRIPRAVA:
Vse sestavine zmešamo ( najlažji način, da lahko sodelujejo tudi otroci).
  • Lahko pa tudi jajca penasto umešate s sladkorjem in vanili sladkorjem ter dodate jogurt in olje. Moko zmešate s pecilnim praškom in ju počasi dodajate k masi z jajcem.


 
Pekač lahko naoljimo in posujemo z drobtinami ali pa kot je v naši praksi, obložite s peki papirjem. Vanj vlijete pripravljeno maso. 

 

 
Po masi posujte na koščke narezano sveže sadje ali pa tistega iz konzerve, ki ga prav tako narežete in iz katerega ste prej odcedili odvečni sok.
Lahko uporabite odcejane in na koščke narezane breskve, marelice, ananas iz kompota. Možnosti je res veliko. 

Pecite v naprej ogreti pečici pri 180°C 35-40 min.


Pečen jogurtov biskvit pustite, da se ohladi, ga narežite na koščke in postrezite.



Biskvit je zelo enostaven za pripravo in zelo sočen. Našega je hitro zmanjkalo :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar